Bine ati venit pe DogVet.ro ! Portalul catelusului tau.
De obicei gelozia la caini se manifesta sub forma unei lupte pentru captarea atentiei stapanului sau al membrului favorit al familiei. Fie aceasta competite cu un alt animal de casa, un bebelus sau un alt membru al familiei, trebuie observata si remediata.

Simptomele care arata ca animalul are probleme de gelozie sunt  schimbarea caracterului, supraagresivitatea, apatia exagerata fata de un nou membru al familiei sau un alt animal. Sunt cateva idei pe care le poti pune in aplicare pentru remedierea situatiei.

Gelozie fata de un adult

Daca noul venit este o persoana mai mare, asigura-te ca:
Este draguta cu cainele si ii da timp suficient sa il cunoasca.
Lasi noua persoana sa se joace cu animalul si sa il plimbe.
II faci cunostinta cu noua persoana intr-un spatiu neutru, mai ales daca animalul este foarte protector cu teritoriul.Cu un bebelus

Un bebelus poate fi dificil de acceptat de cainele tau. Incearca sa pui in aplicare aceste idei:

Obisnuieste cainele cu camera si lucrurile noului nascut inainte ca acesta sa fie adus in casa.
Pune o caseta cu plansete de bebelus pentru ca animalul sa se obisnuiasca cu sunetul. Ai putea sa incerci sa ii faci cunostinta animalului cu bebelusul altcuiva.
Fa-i cunostinta cainelui cu mirosul bebelusului inainte ca acesta sa soseasca. O bucata de haina a bebelusului adusa din spital este suficienta.
Ofera-i atentie cainelui atunci cant tii in brate bebelusul. Cu alte cuvinte, nu ii da cainelui atentie numai atunci cand copilul doarme.
Cainele nu este un pericol pentru sanatatea copilului daca a fost vaccinat cum trebuie la nastere. Nu recomand insa sa lasi animalul sa il linga pe fata pe noul nascut. Nu il lasa
nici singur cu copilul.