Bine ati venit pe DogVet.ro ! Portalul catelusului tau.
In general, motivul de nesupunere este acela ca animalul crede ca este deasupra celorlalti membrii ai familiei in ierarhia de haita. Aceasta situatie este inacceptabila si poate fi rezolvata punandu-va (impreuna cu ceilalti membrii ai familiei) intr-o pozitie dominanta. Toate aceste metode si trucuri de a mentine dominanta asupra cainelui ar trebui puse in aplicare din prima zi in care animalul va intra in casa.

Daca cainele doarme in casa, atunci fa-l sa se miste atunci cand vrei sa treci. In salbaticie, liderul de haita are aceasta autoritate.
In mod similar, atunci cand treci printr-o usa deschisa, nu lasa cainele sa treaca primul. Fa-l sa astepte pana cand ai trecut tu.
Da-i de mancare ultimul. Asigura-te ca la fel fac si ceilalti membrii ai familiei. Nu ii da bucatele de mancare de pe masa. In salbaticie liderul haitei manaca primul, ceilalti caini urmand in ordinea importantei in haita.
Atunci cand ajungi acasa,nu ii acorda imediat atentie cainelui. Fa-l sa seduca in cusca si saluta-l numai atunci cand ai timp pentru el.
Cand vrea sa mearga afara, lasa-l sa astepte sau chiar sa se duca la cusca sa. Scoate-l atunci cand vrei tu, nu el.
Cainele ar trebui sa asculte orice comanda ii dai in doua - trei secunde, daca nu o executa insemnand ca ori nu te intelege, ori nu intelege comanda. Daca in unele situatii raspunde la comanda si in altele nu inseamna ca se preface ca te ignora. Ca sa previi acest lucru, da din nou comanda si ai grija ca animalul sa o execute.

Daca animalul nu intelege comanda, trebuie sa il reinveti ce ii ceri. In aceasta situatie nu ar trebui sa folosesti forta pentru a-l face sa iti indeplineasca dorintele, da-i mai intai o sansa sa invete.